Leren Leren Specialist

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 20:55

Bij Wegwijs Academie kun je verschillende online en fysieke trainingen of opleidingen volgen, die gericht zijn op het versterken van leerprestaties en vertrouwen bij leerlingen met leermoeilijkheden. Sinds corona is de motivatie van de leerlingen voor school gedaald. Daarnaast kregen steeds meer leerlingen moeite met het maken van planningen. 

Via collega's ben ik op Wegwijs gekomen en ik zag dat zij een 1-jarige opleiding Leren Leren Specialist aanboden. Dit paste precies bij hetgeen wat ik in mijn praktijk herkend had als groeiend probleem. Om beter aan te sluiten bij de onderwijsbehoefte en de leerlingen op de juiste manier te ondersteunen leek het mij een goed idee om deze studie te volgen. 

Tijdens deze studie krijg je verschillende soorten leerstrategieën, studievaardigheden, theorie over de hersenen en visuele leertechnieken aangereikt. Daarnaast pas je de kennis die je opdoet ook in praktische opdrachten toe. Op deze manier leer je de stof in de praktijk toe te passen. Je hebt een begeleider die je werk nakijkt en je van feedback voorziet. Je moet alle portfolio opdrachten met een voldoende afronden om vervolgens de studie af te sluiten met een eindtoets. Als je de eindtoets met een voldoende afsluit, rond je de studie af en krijg je jouw diploma opgestuurd. 

Wat ik als prettig ervaren heb, zijn de praktijkgerichte opdrachten. Hiermee kon je direct de leerstof toepassen, zodat je ook voor jezelf kon bepalen wat bij jou past en de behoefte die de leerling op dat moment heeft. Na je opleiding kun je alsnog bij al het verkregen materiaal.