Besuch Kölner Weihnachtsmarkt

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 12:15

Op woensdag 20 december heeft havo 3 voor een vakoverstijgend project tussen Duits en Kunst naar de kerstmarkt in Keulen bezocht. De leerlingen hebben voor Kunst het Ludwig Museum bezocht en voor Duits hebben de leerlingen een praktische opdracht op de kerstmarkt uitgevoerd.  


Ludwig Museum

Het Ludwigmuseum is een museum voor de moderne kunst en staat bekend om zijn grote collectie aan moderne beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw. Ook vind je er kunstwerken van Andy Warhol, Roy Liechtenstein, Tom Wesselmann en de twee na grootste collectie ter wereld van Pablo Picasso. 

Tijdens het museumbezoek hebben de leerlingen een praktische opdracht uitgevoerd. De leerlingen moesten een kunstwerk uit de Popart en een kunstwerk uit de collectie van Pablo Picasso uitkiezen. Over de kunstwerken schrijven de leerlingen een toelichting op de voorstelling, kleurgebruik, uitstraling en het beeldende verhaal. Daarnaast moesten zij de overeenkomsten, de tegenstellingen, de uitdrukkingskracht en de symbolische waarden tussen de kunstwerken uitwerken. 


Weihnachtsmarkt

Voor de praktische opdracht hebben de leerlingen in groepjes de kerstmarkt bezocht om een Schnitzeljagd te doorlopen. De leerlingen zijn op zoek gegaan naar typische Esswaren, Getränke, Produkte, Lebherzkuchen en das Christkind, hebben daar foto's van gemaakt en die op de Padlet geüpload.