JTC-Dag: Nagel Salon

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 08:25

Tijdens de JTC-Dag worden er workshops door docenten verzorgd. De docenten mogen zelf verzinnen welke workshop ze verzorgen. Het doel van deze dag is om de leerlingen de keuzevrijheid te bieden en om zo hun talenten/interesses te vinden. Deze dag is voor de docenten een mooie dag om een keer iets anders met hun werk te doen. Je kunt je eigen creativiteit en talent in zetten om de leerlingen te inspireren en helpen hun talenten te ontdekken.


Hoe ben ik op het idee nagel-salon gekomen?

Al enige jaren doe ik gellak nagels bij mezelf. Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt. Het viel mij op, dat leerlingen steeds vaker gellak nagels hebben. Daarnaast kreeg ik van de leerlingen lieve complimenten, dat ze mijn nagels mooi vonden en wilden graag weten waar ik ze had laten doen. Toen ik aangaf, dat ik het zelf deed, vonden ze dat leuk om te horen en gaven aan dat ze dat ook graag wilden leren. Dit inspireerde mij om tijdens de workshop op de JTC-Dag een nagel salon op te zetten. 


Voorbereiding Workshop

Voor deze workshop heb je aan aantal spullen nodig:

  • UV/LED-Lamp
  • Stekkerdoos
  • Base-coat, Gellakkleuren, Top-coat
  • Nagelvijl
  • Wattenschijfjes
  • Nagel Remover Acton Free
  • Nail Art stencils (kwastenset)
  • Tafelkleed

Zet van te voren alles klaar, leerlingen kunnen dan direct beginnen. Ik had er voor gekozen om een stappenplan uit te werken, zodat de leerlingen na mijn uitleg eenvoudig de stappen terug konden lezen. Daarnaast had ik een DIY-video gemaakt, waarin de leerlingen zien hoe ze gellak moeten aanbrengen. Workshop

Aan het begin van de workshop heb ik de leerlingen aan de hand van een stappenplan uitlegd hoe zij gellak aanbrengen op hun nagels en welke materialen zij daarvoor moeten gebruiken.                                                      De leerlingen zaten per tweetal aan een UV/LED Lamp. Om en om konden zij hun nagels lakken met gellak. Sommige leerlingen hebben zelfs bij elkaar leuke figuren op de nagels getekend. 


Reacties leerlingen

Leerlingen mochten na de workshop hun mening en eventuele tips voor de workshop geven. In de feedback gaven de leerlingen aan, deze workshop graag vaker te willen doen. Hierdoor ga ik de workshop vaker in het jaar op school geven in de vorm van een Pop-Up Club!