Interview ZuidWest Update

Gepubliceerd op 16 september 2023 om 22:50

Interview met leerlingen, collega en mij

Naar aanleiding van mijn nominatie van Docent Duits 2023 via Machmit is de streekomroep ZuidWest Update bij mij in de les komen kijken. Zij hebben mijn les aan een 3e klas vmbo-tl gefilmd.

Tijdens de les heb ik met de leerlingen leesvaardigheid op een interactieve manier geoefend. De leerlingen moesten in groepjes teksten van een oud examen analyseren aan de hand van vragen die door mij opgesteld waren. Het doel van deze werkvorm was, om de leerlingen in te laten zien hoe ze naar een leestekst moeten kijken, waar de belangrijke kernzinnen te vinden zijn en waar de antwoorden vaak in een tekst staan. 

De leerlingen uit de vmbo-tl klas zijn tijdens de les geïnterviewd.                        De leerlingen werd gevraagd om mij als docent te beschrijven en aan te geven wat ze van mijn manier van les geven vinden.

Ook is er een collega van mij geïnterviewd. Deze collega werd gevraagd om haar beweegredenen uit te leggen waarom zij mij op gegeven had voor de verkiezing. 

Daarnaast heeft de streekomroep mij ook geïnterviewd. Tijdens het interview werd mij gevraagd om de nominatie Docent Duits van 2023 toe te lichten en heb ik kort mijn lesidee kunnen omschrijven waardoor ik in de top 3 van de verkiezing sta.  


Nieuwsuitzending en artikel

Uiteindelijk heeft ZuidWest Update een klein artikel over mijn nominatie les bezoek geschreven: artikel nominatie docent Duits 2023.

Later in de avond is er ook een kort item in hun nieuwsuitzending verschenen over het lesbezoek en mijn nominatie van de verkiezing. 

Naast dat ik dit een hele bijzondere ervaring vond, vond ik het ook enorm leuk dat ik deze ervaring met mijn eigen mentorklas heb kunnen delen. De leerlingen vonden het aan het begin erg spannend dat er tijdens de les gefilmd werd en dat ze geïnterviewd werden, wetend dat het op tv uitgezonden zou worden. 

De leerlingen en mijn collega hebben mij ook erg geraakt met de lieve woorden die ze in het interview over mij gezegd hebben.